Lardini – Made In Filottrano

Lardini – Made In Filottrano

IN DE HEUVELS VAN FILOTTRANO

Het merk Lardini, gevestigd in de glooiende heuvels van Filottrano in de regio Marche, heeft sinds 1978 een reputatie opgebouwd die trouw is aan zijn Italiaanse erfgoed van zowel kleermakers elegantie als hoge kwaliteit.

Met tientallen jaren ervaring, absolute vastberadenheid en een toewijding aan kwaliteitsproductie, heeft Lardini de wilde geest van het Italiaanse platteland samengebracht met kleermakers perfectie in elk kledingstuk.
De Lardini-man weet wat hij wil; hij kiest voor klassieke softe tailoring met een Italiaanse flair, die vaak het beste naar voren komt in juist de meest subtiele stoffen. 

Het is een soort nonchalance die kan worden omschreven als ‘spontaan elegant’. Je kunt hem herkennen aan de karakteristieke reversbloem die bij elke jas wordt geleverd. De oprichter, Luigi, legde ooit de mentaliteit van Lardini uit door Virginia Woolf te citeren: 

“Vain trifles as they seem, clothes change our view of the world and the world’s view of us.” 

Daarom ontwikkelt Lardini altijd hun items zo dat ze nooit uit de mode raken terwijl ze altijd aan hun erfgoed blijven herinneren.
ECHT VAKMANSCHAP

De volledige productie wordt gemaakt in hun Filottrano-atelier waar traditioneel vakmanschap en geavanceerde machines elkaar ontmoeten, hoewel de meest vitale onderdelen nog steeds met de hand worden gemaakt.

Dit is iets dat de kenner zal herkennen en omarmen, en de beginnende junior na een tijdje zal voelen en beginnen te appreciëren.

Want als je een Lardini-kledingstuk draagt, draag je een kunstwerk. 

Voor Boston Trader ligt de bewondering van Lardini in de diepte van hun collectie. Elk seizoen biedt Lardini een lifestyle-benadering van hun collecties, met altijd wel iets voor de meeste mannen die interesse hebben in stijl.
Geen reacties
Reactie toevoegen: